MINDER RENTE BETALEN MET VOORLOPIGE AANSLAG

Betaalt u graag zo min mogelijk belastingrente? Dan kan het voordelig zijn om een  voorlopige aanslag aan te vragen bij de Belastingdienst.

 

Door aan het begin van een boekjaar alvast een gedeelte van de te verwachte belasting te betalen, beperkt of voorkomt u belastingrente. De belastingrente bedraagt 8% over vennootschapsbelasting en 4% over inkomstenbelasting. De Belastingdienst begint deze rente te rekenen wanneer er zes maanden na afloop van het belastingjaar nog geen belasting over dat boekjaar is betaald.

 

“Omdat wij onmogelijk voor al onze klanten de aangiften voor 1 juli kunnen indienen, maken gebruik van een uitstelregeling. Zo kunnen we de werkdruk spreiden. Voor deze klanten moet mogelijk een voorlopige aanlag worden aangevraagd. Wij kijken hier uiteraard zelf naar, mits we informatie hebben. Wanneer u zelf denkt dat er een voorlopige aanslag moet worden aangevraagd, kunt u dit uiteraard aangeven.”

 

Voor  het boekjaar 2022 betekent dit, dat er belastingrente wordt berekend vanaf 1 juli 2023, tot en met 6 weken na de dagtekening van de betreffende aanslag. Dit is te voorkomen door tijdig zélf een voorlopige aanslag via ons aan te vragen. De hoogte van de voorlopige aanslag wordt ingeschat op basis van de te verwachte winst over het afgelopen (boek)jaar.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info