Op de hoogte blijven

Trends in de branche

Fiscaal nieuws

AI: wegduiken of inzetten?

Bent u al bekend met ChatGPT? Of Google Bard? Elke dag komen er AI apps zoals deze bij. Met de ene chatbot sleutel je binnen enkele seconden een foto van een flamingo op Antarctica omringd door pandaberen in elkaar. Met de andere creëer je met één druk op de knop een tekst over econometrie met een link naar Socrates.  

Lees meer

Op naar een nieuw pensioensysteem

Eindelijk, het pensioenakkoord is er. Pensioenfondsen kunnen met deze nieuwe wet het pensioen transparanter en eerlijker vormgeven en ervoor kiezen om risico’s nog effectiever, collectief te delen. Daarnaast zijn er tijdelijke afspraken gemaakt over vervroegd uittreden. Maar wat moet u hiermee?  

Lees meer

Bescherm uw gegevens tegen een cyberaanval

Zijn uw persoonlijke gegevens al eens gelekt? Als u denkt van niet, dan moet u er ernstig rekening mee houden dat dit een keer gaat gebeuren. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is die kans namelijk aanzienlijk. Wat kunt u doen om dit te voorkomen?  

Lees meer

MOGELIJK CONTROLEPLICHT VOOR MEER MKB DOOR INFLATIE

De inflatie kan er volgens Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) toe leiden dat veel ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf verplicht hun jaarrekening moeten laten controleren. Met alle administratieve rompslomp van dien.  

Lees meer

KABINET WERKT AAN ‘TOEKOMSTBESTENDIGE ARBEIDSMARKT’

Wie denkt dat het kabinet zich haast nergens anders mee bezighoudt dan met het stikstofbeleid en de aardbevingsschade in Groningen, heeft het mis. Men werkt op dit moment ook voorstellen uit om een ‘toekomstbestendige arbeidsmarkt’ te borgen.  

Lees meer

MINDER RENTE BETALEN MET VOORLOPIGE AANSLAG

Betaalt u graag zo min mogelijk belastingrente? Dan kan het voordelig zijn om een  voorlopige aanslag aan te vragen bij de Belastingdienst.  

Lees meer

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info