Op de hoogte blijven

Trends in de branche

Fiscaal nieuws

Dé zakelijke trends van 2024

Modetrends volgen elkaar tegenwoordig haast maandelijks op: in ondernemend Nederland zien we het komende jaar eigenlijk maar twee écht grote trends. Duurzaamheid en kunstmatige intelligentie. En deze spelen in nagenoeg elk zakelijke aspect een rol.  

Lees meer

Aangifte dividendbelasting ook digitaal

Na andere belastingaangiftes is nu ook de dividendbelasting aan de beurt: vanaf 1 juli kunt u alleen nog online aangifte doen via E-herkenning. Het is bij aangiftes uit 2024 overigens ook nu al mogelijk. En wist u dat er een nieuwe inhoudingsvrijstelling van dividendbelasting is?  

Lees meer

Update wetsvoorstel box 3

Het  kabinet denkt erover om het forfaitaire box 3-stelsel met ingang van 2027 te vervangen door een heffing op basis van het werkelijke rendement. Dit wordt als rechtvaardiger gezien dan het huidige forfaitaire stelsel. Omdat het eerste wetsvoorstel door velen als buitengewoon complex werd ervaren, is het concept op enkele punten gewijzigd.  

Lees meer

Let op! Belastingrente VPB fors verhoogd

Met ingang van 1 januari is naast een hoop andere wijzigingen, ook de hoogte van de belastingrente voor de vennootschapsbelasting aangepast. Als uw vennootschap na 1 juli 2024 meer belasting moet betalen over het afgelopen jaar dan met de voorlopige aanslag is betaald, dan wordt over het nog te betalen bedrag rente berekend. Deze is verhoogd naar maar liefst 10 procent.  

Lees meer

Nieuwe ZZP-wet gepresenteerd door minister van Gennip

De ‘Wet Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’ moet het onderscheid duidelijk maken tussen zelfstandigen en werknemers. Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft deze wet onlangs gepresenteerd en gaf hiermee gehoor aan de wens van het kabinet om van een vaste baan ‘de norm’ te maken.  

Lees meer

Thuiswerken geen recht voor personeel

U heeft het wellicht meegekregen: de thuiswerkwet ‘Wet werken waar je wilt’ wordt niet ingevoerd. Hoewel een meerderheid van de Eerste Kamer aanvankelijk enthousiast was, werd de wet bij stemming afgewezen. Goed nieuws voor werkgevers die zich hierdoor niet in bochten hoeven te wringen om onmogelijk te bieden thuiswerk situaties te creëren. Wil een werknemer die geen toestemming krijgt om thuis te werken dit tóch, dan zal hij hierover de […]

Lees meer

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info