Op de hoogte blijven

Trends in de branche

Fiscaal nieuws

Inspiratie in tijden van inflatie

Bij Vesting bevragen Erik, Jan en Richard elkaar regelmatig: ‘Waarom doen we de dingen die we doen? Kan het ook anders?’ Wat te doen met de inflatie bijvoorbeeld? Die is hoger dan ooit en raakt ons allemaal. Over het waarom en hoe van kostenbesparend werken.  

Lees meer

Tweede kamer buigt zich over box 3

In de week van 18 april debatteerde de Tweede Kamer over de vermogensrendementsheffing in box 3. Deze ‘spaartaks’ gaat in 2025 definitief op de schop. Vanaf dat moment wordt er alleen nog belasting geheven over het werkelijk rendement. Daarnaast komt er compensatie voor mensen die van 2017 t/m 2022 te veel belasting over het fictief rendement hebben betaald.  

Lees meer

MINDER PREMIE VOOR HET Aof

Als een werknemer ziek wordt, moet u 104 weken lang het loon doorbetalen. Ook zijn er soms kosten om de werknemer weer te laten integreren.   Bent u een kleine werkgever? Dan betaalt u per 1 januari 2022 minder premie voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof). Vanaf die datum geldt namelijk de gedifferentieerde premie voor het Aof. Deze differentiatie is ingevoerd om kleine werkgevers te ontlasten.  

Lees meer

THUISWERKVERGOEDING OF REISKOSTENVERGOEDING?

Het fenomeen thuiswerken is ons sinds de coronacrisis welbekend. De belastingwetgeving is hier inmiddels op aangepast.   Voor u als werkgever heeft dat administratieve voeten in aarde. Er wordt met ingang van dit jaar niet meer van een standaard reiskostenvergoeding uitgegaan. Met de komst van het hybride werken doet ook het ‘hybride boekhouden’ zijn intrede. Wat houdt dat concreet in?

Lees meer

SPAREN IN BOX 3 WORDT AANTREKKELIJKER

De Hoge Raad heeft eind 2021 een oordeel geveld over de vermogensrendementsheffing voor de jaren 2017 en 2018. Het inkomen moet voortaan bepaald worden op basis van het werkelijk rendement in plaats van het forfaitaire (fictieve) rendement. Belastingplichtigen die sparen in box 3 hebben mogelijk recht op verlaging van hun belastingaanslag.  

Lees meer

REMINDER: REGISTRATIE UBO-REGISTER

We informeerden u er al eerder over. Toch willen we u er nogmaals aan herinneren dat u per 1 januari 2022 wettelijk verplicht bent om de UBO’s binnen uw organisatie te (laten) registreren. De deadline nadert, u heeft nog enkele weken.   Wat zijn UBO’s? We frissen uw geheugen even op, want veel ondernemers hebben deze registratie al voltooid, of krijgen hier nog mee te maken. UBO is de afkorting […]

Lees meer

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info