Op de hoogte blijven

Trends in de branche

Fiscaal nieuws

STIJGING KOSTEN VOOR WERKGEVERS

Per 1 januari 2023 komen werkgevers voor een structurele kostenverhoging te staan. Het wettelijk minimumloon wordt verhoogd, evenals de reiskostenvergoedingen.  

Lees meer

IB-ONDERNEMERS EN OUDEDAGSRESERVE

Het kabinet heeft het voorstel om in fases de fiscale oudedagsreserve (FOR) te gaan afschaffen. Deze reserve is ooit in het leven geroepen voor IB-ondernemers om een deel van hun winst te gebruiken voor hun pensioen.  

Lees meer

TARIEVEN BOX 2 VERANDEREN

In de Miljoenennota wordt een toelichting gegeven op de verhoging van het vpb-tarief. Het huidige lage tarief wordt verhoogd met enkele procenten. Ook zijn er plannen om twee schijven te introduceren in box 2  

Lees meer

VERSCHILLEN TOPTARIEVEN KLEINER

In het Belastingplan neemt het kabinet enkele maatregelen om belastingen evenwichtiger te heffen. Het doel is om de belastingdruk op arbeid en vermogen structureel meer in balans te brengen.   

Lees meer

Prinsjesdag 2022

Afgelopen dinsdag, 20 september, sprak de koning traditiegetrouw de troonrede uit. Aansluitend overhandigde minister Kaag van Financiën de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan de Tweede Kamer.  

Lees meer

Inspiratie in tijden van inflatie

Bij Vesting bevragen Erik, Jan en Richard elkaar regelmatig: ‘Waarom doen we de dingen die we doen? Kan het ook anders?’ Wat te doen met de inflatie bijvoorbeeld? Die is hoger dan ooit en raakt ons allemaal. Over het waarom en hoe van kostenbesparend werken.  

Lees meer

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info