WEES ALERT, MAAR RAAK NIET IN PANIEK

Met het faillissement van de Silicon Valley Bank en het op een haar na níet omvallen van de Zwitserse bank Credit Suisse, staat de financiële wereld weer op scherp. Doet dit u denken aan de situatie in 2008? Dan kunnen we u enigszins geruststellen. De kaarten zijn vandaag de dag wel degelijk anders geschud.

 

Doordat de regels na de vorige economische crisis flink zijn aangescherpt waar het gaat om veel te hoge hypotheken en woekerpolissen, is er op dit moment minder reden voor paniek. We raden het u wel aan alert te blijven, dus dat iedereen weer even op het puntje van zijn stoel zit is logisch. Wij zaten daar overigens al, want we bevinden ons weer volop in de belastingmaanden.

 

“Hoewel de financiële wereld van nu een stuk steviger in het zadel zit dan die van 2008, is het nog altijd een feit dat bedrijven tien keer strenger worden gecontroleerd dan banken. Daar valt nog wel wat winst te behalen, wat ons betreft. Als je, zoals de Silicon Valley Bank, in twee jaar tijd 250% groeit zonder ‘the goods to back it up’ – ofwel dekking, in goed Nederlands – kun je erop wachten dat het kaartenhuis vroeg of laat ineenstort.”

 

De  kwartaalaangiftes en aangiftes vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting vliegen ons om de oren deze maanden. Gelukkig kunnen we de werkdruk dankzij de uitstelregeling wat spreiden. Wat u zelf kunt doen, of via ons natuurlijk, is een voorlopige aanslag aanvragen bij de Belastingdienst. Meer hierover leest u in deze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info