THUISWERKVERGOEDING OF REISKOSTENVERGOEDING?

Het fenomeen thuiswerken is ons sinds de coronacrisis welbekend. De belastingwetgeving is hier inmiddels op aangepast.

 

Voor u als werkgever heeft dat administratieve voeten in aarde. Er wordt met ingang van dit jaar niet meer van een standaard reiskostenvergoeding uitgegaan. Met de komst van het hybride werken doet ook het ‘hybride boekhouden’ zijn intrede. Wat houdt dat concreet in?

 

‘Let op dat er vanaf 1 januari 2022 bijgehouden moet worden of een werknemer op kantoor heeft gewerkt óf thuis. De forfaitaire reiskostenvergoeding kan niet langer standaard worden verstrekt, er moet dus gekeken worden naar het werkelijk aantal reisdagen. Voor de thuiswerkdagen kan dan gekozen worden voor de onbelaste thuiswerkvergoeding.’

 

De bedragen zijn in de wet vastgelegd: per 1 januari 2022 is het mogelijk om maximaal € 2 per dag onbelast te vergoeden aan medewerkers voor het dagelijks verbruik van o.a. stroom- en koffievoorzieningen. Dit bedrag is gebaseerd op een onderzoek van het Nibud en is het gemiddelde dat een medewerker besteedt tijdens een dag thuiswerken. Wellicht lijkt dit in eerste instantie weinig, maar op jaarbasis kan het bedrag toch oplopen.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info