REMINDER: REGISTRATIE UBO-REGISTER

We informeerden u er al eerder over. Toch willen we u er nogmaals aan herinneren dat u per 1 januari 2022 wettelijk verplicht bent om de UBO’s binnen uw organisatie te (laten) registreren. De deadline nadert, u heeft nog enkele weken.

 

Wat zijn UBO’s? We frissen uw geheugen even op, want veel ondernemers hebben deze registratie al voltooid, of krijgen hier nog mee te maken. UBO is de afkorting van Ultimate Beneficial Owners, letterlijk vertaald: uiteindelijk belanghebbenden. UBO’s zijn de personen die volgens de wet de uiteindelijke eigenaar zijn van, of zeggenschap hebben over uw organisatie. U kunt daarbij denken aan personen met meer dan 25% van de aandelen in uw bv, of met meer dan 25% eigendomsbelang in uw vof.

 

‘De inschrijving in het UBO-register geldt voor alle rechtspersonen, dus ook voor stichtingen. Let op: bij stichtingen wordt veelal het gehele bestuur aangemerkt als UBO. Het is dus zaak om uw organisatie ook op dit vlak grondig onder de loep te nemen. ’

 

De deadline is gesteld op 27 maart, dan moeten alle UBO’s binnen uw organisatie geregistreerd staan in het UBO-register van de KvK. Wellicht heeft u vragen over de juridische aspecten en eventuele privacygevoeligheid. Ook het aanleveren van de benodigde gegevens dient zorgvuldig te gebeuren. Met behulp van deze link naar de KvK ziet u precies welke stappen u moet doorlopen. Zo weet u zeker dat u geen onvolledige informatie verstrekt.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info