Inspiratie in tijden van inflatie

Bij Vesting bevragen Erik, Jan en Richard elkaar regelmatig: ‘Waarom doen we de dingen die we doen? Kan het ook anders?’ Wat te doen met de inflatie bijvoorbeeld? Die is hoger dan ooit en raakt ons allemaal. Over het waarom en hoe van kostenbesparend werken.  

 

‘In de eerste plaats is het natuurlijk zinvol om te kijken of de kostenstijging is doorbelast. Voor wat betreft kostenbesparing: dat lukt al met enkele eenvoudige aanpassingen.

 

Good practice door anderen is een bron van inspiratie voor ons. Als wij naar beurzen gaan of accountancy-platforms bezoeken, zien wij goede voorbeelden van kostenbesparend werken. Zo ontdekten we ooit een tool die automatisch een geaccrediteerde handtekening onder documenten plaatst. Die handtekening is gewaarmerkt, ook al gebeurt het digitaal. Intussen hebben wij die tool ook geïmplementeerd. Door de automatisering van dit proces hebben we veel minder print- en portokosten.

 

Wij blijven bedrijfsprocessen bij andere ondernemers observeren. Dat is ook een tip voor onze klanten: ga niet zelf het wiel uitvinden, maar kijk juist ook eens buiten je branche. Daar vind je legio efficiënte toepassingen, doe er je voordeel mee.’  

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info